سهمیه بنزین چقدر است؟ میزان سهمیه سوخت انواع وسایل نقلیه

سهمیه بنزین در سال 1403 برای انواع وسایل نقلیه با هدف کاهش هزینه‌های سوخت و مدیریت بهینه منابع انرژی تعیین شده است. این سهمیه برای خودروهای سواری شخصی، موتورسیکلت‌ها، وانت‌ها، تاکسی‌ها و دیگر وسایل نقلیه متناسب با نیاز و مصرف هر گروه، تخصیص داده می‌شود. قیمت هر لیتر بنزین دولتی با استفاده از کارت سوخت 1500 تومان است، درحالی‌که اگر بدون کارت سوخت بنزین خریداری شود یا موجودی سهمیه یارانه‌ای آن به اتمام برسد، قیمت آزاد آن 3000 تومان خواهد بود. علاوه‌براین مالکان وسایل نقلیه می‌توانند موجودی سهمیه بنزین خود را از طریق روش‌های حضوری یا آنلاین استعلام کنند. این سیستم به افراد امکان می‌دهد که مصرف خود را مدیریت کرده و از مزایای سهمیه‌بندی بهره‌مند شوند.

سهمیه بنزین انواع خودرو

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده است که برخی از وسایل نقلیه ازجمله خودروهای سواری شخصی، موتورسیکلت‌ها، وانت‌ها، تاکسی‌ها، آمبولانس‌ها و سرویس‌های مدارس، سهمیه مشخصی از بنزین یارانه‌ای دریافت می‌کنند. سهمیه‌بندی سوخت با هدف کاهش هزینه‌های سوخت و مدیریت بهینه منابع انرژی صورت می‌گیرد. درحال‌حاضر قیمت هر لیتر بنزین با استفاده از کارت سوخت 1500 تومان تعیین شده است. بااین‌حال، افرادی که قصد دارند بدون استفاده از کارت سوخت بنزین بزنند، باید هزینه‌ای معادل 3000 تومان به ازای هر لیتر پرداخت کنند. همچنین برای استفاده از این کارت، وارد کردن رمز کارت سوخت جدید الزامی است. در صورت فراموشی رمز، مالکان خودرو می‌توانند از طریق سامانه‌های مربوطه یا مراجعه به جایگاه‌های سوخت، نسبت به بازیابی یا تغییر رمز اقدام کنند. البته توجه داشته باشید که سهمیه بنزین ربطی به قیمت خودرو ندارد و موارد دیگری رو آن تاثیر گذار هستند. در زیر سهمیه بنزین هر وسیله نقلیه را بررسی خواهیم کرد.

سهمیه بنزین سواری 

در ایران، خودروهای سواری شخصی ماهانه 60 لیتر بنزین یارانه‌ای با قیمت 1500 تومان دریافت می‌کنند. پس از اتمام نرخ یارانه‌ای بنزین با قیمت 3000 تومان و سهمیه 100 لیتر قابل تهیه است. برای خودروهای دوگانه‌سوز شخصی، سهمیه بنزین یارانه‌ای 30 لیتر در ماه بوده و پس از مصرف این مقدار، مالکان می‌توانند بنزین را با قیمت آزاد 3000 تومان و سهمیه 100 لیتر خریداری کنند. یعنی خودرو تیگو پرو پلاگین هیبرید کجور شامل تنها 30 لیتر بنزین در ماه می‌شود.

سهمیه بنزین موتور

سهمیه بنزین در سال 1403 برای موتورسیکلت‌ها به شرح زیر است:

  • سهمیه یارانه‌ای: 25 لیتر در ماه با قیمت 1500 تومان به ازای هر لیتر.
  • سهمیه آزاد: پس از اتمام سهمیه یارانه‌ای، بنزین با نرخ آزاد 3000 تومان به ازای هر لیتر قابل تهیه است.

سهمیه بنزین هر ماه به کارت سوخت موتورسیکلت‌ها واریز می‌شود و سهمیه مصرف نشده تا سقف ۶ ماه (معادل ۱۵۰ لیتر) در کارت سوخت ذخیره می‌شود.

سهمیه سوخت نیسان و وانت

وانت‌بارها از وسایل نقلیه پرکاربرد در صنعت حمل‌ونقل هستند و بسته به نوع سوخت و میزان مصرف، سهمیه‌های متفاوتی برای آن‌ها تعیین شده است. سهمیه سوخت اختصاص‌یافته به هر دسته از این خودروها به شرح زیر خواهد بود:

  • وانت‌های بنزینی کم‌مصرف: شامل مدل‌هایی مانند تویوتا، پیکان و مزدا، با سهمیه 150 لیتر بنزین دولتی در ماه. 
  • وانت‌های بنزینی پرمصرف: مانند نیسان، با سهمیه 300 لیتر بنزین دولتی در ماه.
  • وانت‌های دوگانه‌سوز کم‌مصرف: سهمیه 60 لیتر بنزین دولتی در ماه.
  • وانت‌های دوگانه‌سوز پرمصرف: سهمیه 120 لیتر بنزین دولتی در ماه. 

در صورت نیاز به مصرف بیشتر از سهمیه تعیین‌شده، مالکان می‌توانند بنزین آزاد را با قیمت 3000 تومان به ازای هر لیتر تهیه کنند. باتوجه‌به تغییرات سالانه در سهمیه سوخت، عواملی مانند عملکرد و میزان پیمایش هر وانت‌بار می‌تواند بر میزان سهمیه تأثیرگذار باشد. به‌عنوان‌مثال، سهمیه سوخت وانت‌بارهای بنزینی کم‌مصرف در سال‌های گذشته تغییراتی داشته است.

برای مدیریت بهتر سهمیه سوخت و جلوگیری از کاهش آن، مالکان وانت‌بارها می‌توانند با ثبت‌ نام کارت سوخت اینترنتی در سامانه مدیریت حمل‌ونقل به نشانی utcms.ir نسبت به دریافت پروانه فعالیت و بهره‌مندی از سهمیه سوخت متناسب با عملکرد خود اقدام نمایند.

سهمیه بنزین اسنپ

در سال 1403 سهمیه بنزین برای رانندگان تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ تغییراتی داشته است. بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، سهمیه بنزین به تاکسی‌های اینترنتی اختصاص داده نمی‌شود؛ بنابراین رانندگان اسنپ ازاین‌پس سهمیه سوخت دریافت نخواهند کرد.

بااین‌حال اسنپ برای حمایت از رانندگان خود، اقداماتی انجام داده است. سهمیه سوخت برای رانندگان اسنپ بر اساس مسافت پیموده شده تعیین می‌شود. برای رانندگانی اینترنتی که بیش از 200 کیلومتر در ماه مسافت طی کنند، تفاوت سهمیه سوخت به‌صورت اعتباری به کارت بانکی آن‌ها واریز خواهد شد. این روش به‌منظور پوشش هزینه‌های سوخت و حمایت از رانندگان در مواجهه با افزایش قیمت‌ها در نظر گرفته شده است.

همچنین اسنپ برای جبران افزایش قیمت بنزین پیش از اجرای برنامه سهمیه‌بندی، یک کمک هزینه به‌صورت وام به حساب کاربران راننده واریز می‌کند. این مبلغ پس از پرداخت هزینه سهمیه بنزین توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در پایان ماه، از حساب اسنپی رانندگان کسر خواهد شد. با این تدابیر اسنپ تلاش می‌کند تا تأثیر تغییرات سهمیه‌بندی بنزین بر درآمد و هزینه‌های رانندگان خود را کاهش دهد.

سهمیه بنزین کی واریز میشود

براساس اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، یازدهمین مرحله واریز سهمیه بنزین سال 1403 در ساعت صفر بامداد روز دوشنبه، اول بهمن‌ماه، به کارت‌های سوخت خودروها واریز خواهد شد. این واریزی شامل تمامی خودروهای سواری شخصی، دوگانه‌سوزها و موتورسیکلت‌ها می‌شود. همچنین هیچ تغییراتی در شرایط سهمیه‌بندی برای دیگر وسایل نقلیه نسبت به ماه‌های قبل اعمال نشده است. همچنین سهمیه بنزین مصرف نشده تا 6 ماه یا معادل 360 لیتر در کارت سوخت‌ها ذخیره می‌شود و در صورت عدم مصرف، سهمیه سوخت می‌سوزد.

اعتبار سهمیه بنزین در کارت سوخت

اعتبار سهمیه بنزین در کارت سوخت یک موضوع مهم برای مالکان خودروهای سواری و موتورسیکلت‌ها در ایران است. در هر ماه، سهمیه بنزین به دو دسته تقسیم می‌شود: 

  • سهمیه یارانه‌ای با قیمت 1500 تومان به ازای هر لیتر 
  • سهمیه آزاد با قیمت 3000 تومان به ازای هر لیتر

به‌عنوان‌مثال خودروهای سواری معمولا سهمیه ۶۰ لیتری یارانه‌ای دریافت می‌کنند که در صورت عدم استفاده تا 6 ماه (حداکثر 360 لیتر) قابل ذخیره است؛ درحالی‌که سهمیه آزاد در پایان هر ماه صفر می‌شود.

این سهمیه به‌منظور مدیریت بهینه مصرف سوخت و جلوگیری از قاچاق بنزین تعیین شده و اطلاعات مربوط به میزان مصرف ماهانه رانندگان به نهادهای مربوطه ارسال می‌شود. به‌علاوه انتقال اعتبار سهمیه سوخت به کارت بانکی از طریق سامانه‌های ویژه امکان ‌پذیر شده تا استفاده از آن آسان‌تر گردد.

همچنین باید توجه داشت که اعتبار سهمیه تنها به رانندگان فعال تعلق می‌گیرد؛ یعنی سهمیه به شماره ملی هر راننده اختصاص دارد و به خودرو نمی‌پیوندد. در نتیجه رانندگانی که بیش از یک خودرو دارند یا به‌صورت مشترک فعالیت می‌کنند، اعتبار سهمیه به‌صورت جداگانه برای هر راننده محاسبه می‌شود. پس حتما اگر خرید اقساطی خودرو های متفاوتی را انجام داده‌اید، به این موضوع حتما توجه کنید.

سوالات متداول در رابطه با سهمیه سوخت خودرو

سهمیه بنزین اسنپ چگونه جبران می‌شود؟

اسنپ تفاوت سهمیه سوخت را به‌صورت اعتباری به حساب بانکی رانندگان واریز می‌کند.

سهمیه بنزین کی واریز می‌شود؟

سهمیه بنزین معمولاً در اولین روز هر ماه به کارت‌های سوخت واریز می‌شود.

سهمیه بنزین خودروهای عمومی چقدر است؟

خودروهای عمومی مانند تاکسی‌ها سهمیه بنزین اختصاصی دریافت می‌کنند. برای تاکسی‌های درون شهری 400 لیتر بنزین 1500 تومانی درنظر گرفته شده است. همچنین تاکسی‌های برون شهری 600 لیتر سهمیه بنزین دولتی دارند.

آیا قیمت بنزین در سال ۱۴۰۳ افزایش خواهد یافت؟

به‌منظور کنترل تورم و حمایت از مصرف‌کنندگان، دولت تصمیم گرفته است تا قیمت بنزین را در سطح فعلی ثابت نگه دارد. بنزین سهمیه‌ای 1500 تومان، بنزین آزاد 3000 تومان و بنزین سوپر 3500 تومان است. این موضوع فارغ از مسئله قیمت محصولات ام وی ام یا فونیکس نیست این خودروهای کجور هم در دسته سواری قرار می‌گیرند و همین شرایط را دارند. همچنین این قیمت‌ها از سال 1398 تاکنون بدون تغییر باقی مانده‌اند.

چرا سهمیه بنزین تعیین می‌شود؟

با هدف مدیریت بهینه مصرف سوخت، کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از قاچاق، سهمیه‌بندی بنزین اجرا شده است.

1 دیدگاه دربارهٔ «سهمیه بنزین چقدر است؟ میزان سهمیه سوخت انواع وسایل نقلیه»

  1. یارانه بنزین گاز برق آب نان و گازوئیل به صورت اعتباری مثل کالابرگ یا نقدی به کارت بانکی افرادی که اصلا خودرو ندارند شارژ شود که خود مردم تصمیم بگیرند با‌ پولش خرید کنن یا نه و یارانه بنزین سهم هرکس را دولت خودش بفروشد و پولش را به کارت بانکی افرادی که خودرو ندارند واریز کند اگر دولت بخواهد سهمیه هر فرد را به خودش بدهد و خودش بفروشد که به دیگر کشور ها قاچاق میشود و این درست نیست و سهم هر‌کس‌ را نقدی مستقیم به خود مردم داده شود نه به کد ملی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا